Kerámia vagy fa burkolatot a nappaliba, konyhába?

2014-03-14

Ha pusztán a használati előnyöket tekintjük nehezen érthető, hogy hazánkban miért oly kedvelt a nappaliban, a konyhában, vagy az előtérben a kőburkolat. Ez ugyanis elsősorban a mediterrán építészet jellemzője, ahol a kő hűvössége kimondott előnyt jelent a meleg a nyári hónapokban.

Általánosan elterjedt nézet még, hogy a téli hónapokban padlófűtés esetén is a kő a kedvezőbb megoldás. De mi a helyzet a tavaszi és őszi hónapokban? Amikor még nem fűtünk, de már nem esik jól a kő hűvössége. Ilyenkor bizony gyakran fázik a lábunk a kőburkolaton.

További hátrány, hogy a kerámia és kőburkolatok igény sérülékenyek, különösen, ha egy nehéz tárgyat ejtünk rájuk. Ilyenkor könnyen kitörnek és csorbulnak. Ugyancsak a háziasszonyok rémálma a kerámialapok közé, a fúgákba lerakódó szennyeződés, ami szinte tisztíthatatlan.

A NADURA padlóburkolat ezzel szemben megtartotta a kerámia és kőburkolatok szépségét és egyesítette azt a falburkolatok praktikusságával, melegségével.

Nadura padlóburkolat

A NADURA padlóburkolat felületi keménységét a farostok és ásványi anyagok örleményéből készült koptatóréteg biztosítja, mely háromszor olyan ellenálló, mint egy faburkolat. A hordozóréteg a laminált padlóknál már megismert HDF.

A lerakás teljesen megegyezik a laminált padlók lerakási módszereivel. A padlókiegyenlítés után párazáró fólia, hangcsillapító réteg kerül az aljzatra, amelyre úsztatva, ragasztás nélkül fektetjük a click rendszerű NADURA padlólapokat.

Nagy előny a hagyományos kerámiaburkolatokkal szemben, hogy felújításkor egyszerűen felszedhetők a lapok, nincs szűkség a nagy porral és piszokkal járó járólap feltörésre. A praktikusság mellet ez lényegesen olcsóbb megoldás is.

A NADURA padlóburkolatokról további információ a www.nadura-padlo.hu weboldalon, személyesen a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió bemutatótermében  kapható.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Padló és falburkolat témában
A laminált padló, ami nem kopog
2013-11-14

A laminált padló, ami nem kopog

A laminált padlókat alacsonyabb árfekvésük miatt is sokan választják a valódi parkettákkal szemben. Nagy hátrányuk azonban az erős, kopogó hang, amit a lépészaj kelt. Hogyan csökkenthető a kopogás?

Olvasson tovább
Laminált padlók hangcsillapításáról
2018-03-01

Laminált padlók hangcsillapításáról

Léghang, háttérzaj és a lépészaj! A laminált padlóburkolatok rétegrendjének tervezésekor az egyik központi kérdés a tervező számára a zajcsillapítás megoldása.

Olvasson tovább