A laminált padló, ami nem kopog

2013-11-14

Lenteam Meister csendes laminált padló

A laminált padlókat alacsonyabb árfekvésük miatt is sokan választják a valódi parkettákkal szemben. Korábban az alacsony árkategóriához  ’olcsó’ megjelenés is társult. Azonban a ma gyártott padlók már messze túlszárnyalják kinézetben a néhány évvel ezelőtt készült típusokat.

Mivel a gyártástechnika ma már lehetővé teszi, hogy nemcsak a szín, de az erezet, sőt a pórusok is zavarba ejtően élethűnek tűnjenek, gyakorlatilag egy valódi parketta érzetét keltő laminált padlóburkolatot vásárolhatunk, jóval alacsonyabb áron!

Azonban a látvány nem csaphatja be a fülünket, a hangzásuk még mindig a jellegzetes kopogó, kongó laminált maradt. Ami azért is zavaró, mert csökkenti az élményt, illetve zajforrásként is szolgálhat, nemcsak az adott szobában, de az alatta lévő helyiségben vagy lakásban is.

Lenteam Meister csendes laminált padló

Egy jó minőségű laminált padlótól ezentúl igenis elvárható, hogy ne csak egy valódi fapadló érzetét keltse, hanem kényelmet és komfortot biztosítva csökkentse a lépészajt mind lefelé, mind az adott helyiségben.  Így nem kell szőnyegekkel takargatni a közlekedő útvonalakat és nem kapunk fejfájást az emeleten viháncoló gyerekektől. A társasházi alsó szomszédról nem is beszélve!

A Lenteam által forgalmazott Meister laminált padlóburkolatok egyrészt olyan HDF alapúak, melyek az általánosan elterjedt térfogatsúlyhoz képest 20-30%-al nehezebbek. Ennek eredményeként, sokkal stabilabban fekszenek az aljzaton, illetve alapból nagyobb hangszigetelési képességgel rendelkeznek, kevésbé konganak.

Valamint választható opcióként egy speciális anyagból készült hangszigetelő ásványi anyaggal dúsított gumi réteg kerülhet alájuk, mely nemcsak csökkenti a zajszintet, de kiegyenlíti a talaj egyenlőtlenségeit is. A gumiréteg ásványi összetevőinek köszönhetően formatartó, évek múlva sem kell azért aggódni, hogy összeesik.

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Padló és falburkolat témában
Kerámia vagy fa burkolatot a nappaliba, konyhába?
2014-03-14

Kerámia vagy fa burkolatot a nappaliba, konyhába?

A kerámia és kőburkolatoknak kétség kívül megvan a maguk szépsége és nemessége. De ugyanakkor megvannak a hátrányaik is. Hideg tapintásúak, ütésre könnyen törnek. Milyen jó lenne egy olyan burkolat, ami kinézetre kő, de tulajdonságait tekintve inkább fa!

Olvasson tovább
Laminált padlók hangcsillapításáról
2018-03-01

Laminált padlók hangcsillapításáról

Léghang, háttérzaj és a lépészaj! A laminált padlóburkolatok rétegrendjének tervezésekor az egyik központi kérdés a tervező számára a zajcsillapítás megoldása.

Olvasson tovább